open-navfaktor-logo
search
Jedan zadatak
Bundesliga: Christian Gross novi trener Schalkea 04
Christian Gross je novi trener njemačkog bundesligaša Schalkea 04 koji ove sezone prolazi kroz težak period, prenosi Anadolu Agency (AA).
27.12.2020. u 18:33
get url
text

Njemački klub je objavio da je 66-godišnji švicarski fudbalski stručnjak u nedjelju imenovan za novog trenera, a angažman s njim je dogovoren do kraja sezone.

Njegov glavni zadatak će sigurno biti da spasi klub od ispadanja iz elitnog razreda njemačkog fudbala. Njegovi pomoćnici će biti Onur Cinel, Matthias Kreutzer i Naldo, dok će trener golmana biti Simon Henzler.

Direktor Schalkea 04 Jochen Schneider izjavio je da je jedan od glavnih ciljeva kluba ostati u ligi.

- Christian Gross je u Njemačkoj i u Engleskoj već pokazao da uspješno može uraditi ovaj težak posao - istakao je Schneider.

Gross je tokom karijere trenirao brojne klubove, uključujući Grasshopper, Tottenham Hotspur, Basel, VfB Stuttgart, Young Boys i Al-Ahli. Prije preuzimanja Schalkea 04 bio je trener saudijskog Al-Ahlija u sezoni 2019/20.

Schalke 04 u dosadašnjih 13 kola nije upisao nijednu pobjedu. Ima svega četiri remija uz čak devet poraza, te se sa samo četiri boda nalazi na posljednjem mjestu Bundeslige. Ispred Schalkea nalaze se Mainz sa šest, Arminia Bielefeld sa deset, Koln sa 11 i Hertha Berlin sa 13 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.