Podsjećamo, koronavirusom je zaražen i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić koji je zajedno s ministrom Bukvarevićem bio na Maršu mira 10. jula.

- Što se tiče Marša mira, sve mjere zaštite su se poštovale, od distance, preko nošenja zaštitnih maski. U Mravinjcima, odakle smo krenuli,  mjerena nam je temperatura, evo ne znam šta da kažem. I po saznanju da je premijer Novalić zaražen koronom, od ponedjeljka sam samoincijativno u izolaciji iako je test u subotu pokazao da sam negativan. Ne bih želio, ne daj Bože, da ja nekoga zarazim - rekao nam je Bukvarević.

Dodaje kako nije isključeno da se još jednom testira.

- Ja sam u subotu obavio testiranje na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla gdje je nalaz pokazao da sam negativan, a od ponedjeljka sam u izolaciji kako sam dobio informaciju za premijera, pa vidjet ću da li ću morati ponoviti test. Trenutno nemam nikakvih problema, ali evo iz predostrožnosti sam trenutno u izolaciji, a vidjet ćemo kako će se dalje razvijati situacija. Po saznanju da je kolegica zaražena, sve smo poslali na testiranje i svi su negativni, dakle nemamo nijednog iz kabineta koji je pozitivan. Ipak, nekoliko uposlenica koje su bile u kontaktu s kolegicom, poslali smo u izolaciju - ispričao nam je Bukvarević.

Kaže da je kolegica koja je zaražena, prošle sedmice zatražila bolovanje.

- U petak nas je obavijestila, kada joj je stigao nalaz, da je pozitivna. To je cijela istina - rekao nam je Bukvarević.

Dodaje kako situacija sa koronavirusom ne utječe na rad Vlade Federacije BiH, pa je za petak zakazana sjednica koja će se održati online.