open-navfaktor-logo
search
Posjeta
Bukvarević i Mahmutbegović razgovarali s bugojanskim komandantima
Delegacija bugojanskih komandanata je prezentirala plan aktivnosti u sklopu manifestacije koja bi ove godine trebala imati višednevni karakter
25.08.2019. u 08:13
get url
text
get url
text

Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović održali radni sastanak sa članovima Organizacionog odbora manifestacije „Dani bugojanskih jedinica i kupreška operacija“.

Sastanku su prisustvovali Abdulah Jeleč, predsjednik Udruženja za zaštitu tekovina OOR-a, Tahir Granić potpredsjednik KO Udruženja za zaštitu tekovina OOR-a i sekretar Udruženja Besim Ždralović.

Ovom prilikom Bukvarević je kazao kako Federalno ministarstvo stoji na raspolaganju svim braniocima u smislu pomoći podrške pri obilježavanju značajnih datuma iz naše prošlosti, te je obećao pomoć i bugojanskim komandantima podsjećajujući na značaj kupreške operacije za odbranu naše države.

Imajući u vidu da je naša trajna obaveza čuvanje istine o časnoj odbrani domovine Mahmutbegović je kazala da smo svi dužni podržavati ovakve manifestacije, te je pozvala sve nivoe vlasti da zajedničkim djelovanjem budu podrška ovakvim i sličnim aktivnostima kojima je cilj, između ostalog, i prenošenje istine na generacije koje dolaze, prezentiranje činjenica i tačnih informacija o odbrani Bugojna, okoline ali i cijele BiH.

Delegacija bugojanskih komandanata je prezentirala plan aktivnosti u sklopu manifestacije koja bi ove godine trebala imati višednevni karakter i sadržavati više vrsta aktivnosti u sklopu kojih će se obilježiti dva značajna datuma za ovaj prostor i odbranu ovog dijela naše domovine.

Kazali su da će u narednom periodu biti intenzivirane aktivnosti na pripremama, te da će javnost biti blagovremeno informirana o tačnom datumu obilježavanja a pretpostavka je da će to biti kraj septembra.

Istakli su i podršku donesenom Zakonu o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica  kao i molbu da se što prije na dnevni red stavi i zakon o boračkim udruženjima koji je prošao Predstavnički dom i trenutno je u Domu naroda PFBiH, saopćeno je iz Kabineta ministra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.