Bugarski selektor pozvao 12 "stranaca": Prosinečki u utorak objavljuje spisak Zmajeva

objavljeno: 08.03.2018. u 16:16

Petar Hubčev, selektor fudbalske A reprezentacije Bugarske objavio je spisak od 12 igrača koji nastupaju u inostranim klubovima na koje će računati u predstojećim prijateljskim utakmicama sa Bosnom i Hercegovinom i Kazahstanom, javlja Anadolu Agency (AA).

Pozvao je sljedeće fudbalere: Plamen Iliev (Astra, Rumunija), Vasil Bozhikov (Slovan Bratislava, Slovačka), Strah Popov (Kasampasha, Turska), Peter Zanev (Amkar Perm, Rusija), Mihail Aleksandrov (Arsenal Tula, Rusija), Simeon Slavchev (Gdanjsk, Poljska) Georgi Kostadinov (Maccabi Haifa, Izrael), Ivaylo Chochev (Palermo, Italija), Ivelin Popov (Rubin Kazan, Rusija), Georgi Milanov (CSKA Moskva, Rusija), Spas Delev (Pogon Scycchin, Poljska) i Andrej Galabanov (Genoa, Italija).

Spisak reprezentativaca Hubčev će kompletirati u narednim danima igračima koji nastupaju u bugarskim klubovima. Okupljanje je zakazao za 19. novembra u Razgradu, gdje bi četiri dana kasnije Bugari trebali igrati protiv BiH.

Međutim, u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine odbili su prvobitnu ponudu za smještaj ekipe u hotelu udaljenom od Razgrada 70 kilometara. Zatražili su danas od FS Bugarske da im pronađu adekvatan hotel u Razgradu ili neposrednoj blizini grada na sjeveroistoku ove balkanske zemlje. Ukoliko to nisu u mogućnosti, kao drugu varijantu, zatražili su da mjesto odigravanja test meča 23. marta promjene za Sofiju ili Varnu, gdje postoje adekvatni hoteli u kojima bi reprezentacija BiH mogla odsjesti i ujedno biti blizu aerodroma, jer je i Robert Prosinečki okupljanje igrača zakazao od 19. novembra u Bugarskoj.

Stvari oko manjeg nesporazuma na relaciji Sofija-Sarajevo bi trebale biti definisane do kraja dana. Ukoliko Bugari iznađu rješenje za Razgrad, utakmicu sa BiH igrat će se, prema do sada utvrđenom planu, na stadionu Ludogorets Arena 23. marta od 17 sati.

Bugari će tri dana nakon ovog susreta u prijateljskom duelu snage odmjeriti sa Kazahstanom na stadionu Pancho Arena u Felchutu (Mađarska).

Robert Prosinečki i Vinko Marinović (selektor mlade reprezentacije BiH) imena igrača za predstojeće utakmice objavit će u utroak u 12 sati u sali Atrium hotela Europe u Sarajevu.

Zmajevi će igrati prijateljske mečeve protiv Bugarske i Senegala, a Zmajići kvalifikacije za Evropsko prvenstvo protiv Velsa (23. marta u Zenici) i Lihtenštajna (27. marta u Vaduzu).