open-navfaktor-logo
search
Borba za Eurobasket
Bugarska razmontirana na Ilidži: Košarkaški Zmajevi upisali važnu pobjedu
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket nakon što je večeras u "balonu" na Ilidži sa 88:49 naprosto razmontirala selekciju Bugarske.
27.11.2020. u 22:38
get url
text

VEZANI TEKST - Latvija iznenadila Grčku i zakuhala situaciju u našoj grupi

Od prve minute susreta izabranici Vedrana Bosnića ozbiljno su ušli u meč, a odmah su napravili seriju 11:0. Dobra igra u odbrani, solidna kontrola defanzivnog skoka i dobra rješenja u napadu pomagala su našoj selekciji da održi stečenu prednost sa samog početka utakmice.

Prva dionica završena je sa 22:11 u korist naše reprezentacije, da bi u drugoj četvrtini ona dodatno rasla, pa su bh. košarkaši na poluvrijeme otišli sa velika 24 poena prenosti.

Bugari su dosta forsirali šut za tri poena u prvom poluvremenu, od čega nisu imali pretjerano veliku korist, a Demarquis Bost nije bio pretjerano zadovoljan tokom utakmice, pa je utjehu čestu tražio u raspravi sa našim reprezentativcima.

Kenan Kamenjaš sa deset poena bio je najefikasniji igrač naše selekcije u prvom poluvremenu. Sulejmanović je ubacio osam, a Atić i Roberson po šest.

{$galerijaFotografija}

Dobra igra Zmajeva iz prvog poluvremena prenijela se i u treću četvrtinu u kojoj su naši košarkaši otišli čak na 28 poena prednosti, a širinu u igri i dodatnu energiju unijeli su raspoloženi Penava i Čampara.

Ozbiljnost u igri naše selekcije vidjela se i u posljednjoj dionici utakmice, u kojoj je u pojedinim trenucima prednost BiH iznosila i 30 poena.

Naša reprezentacija je do druge pobjede, kojom je izbila na lidersku poziciju grupe H, stigla rezultatom 88:49.

Kenan Kemanjaš je bio najefikasniji igrač naše selekcije sa 12 poena, jedan manje ubacio je Roberson, uz šest asistencija, dok su Milošević i Sulejmanović zabili po deset. Jedini dvocifren kod Bugara bio je Demarquis Bost sa 13 poena.

Utakmicu četvrtog kola kvalifikacija naša selekcija igra u nedjelju od 21 sat, a protivnik će joj biti Latvija koja je danas bila bolja od Grčke.

Bosna i Hercegovina - Bugarska 88:49 (22:11, 23:10, 22:18, 21:10)

BiH: Gegić 7, Čampara 7, Penava 9, Lazić 6, Vrabac 7, Sejfić, Roberson 11, Pašalić, Atić 9, Milošević 10, Kamenjaš 12, Sulejmanović 10. Selektor: Vedran Bosnić.

Bugarska: Minkov 2, Bachev 5, Krastanov, A. Ivanov 2, Petkov, Bost 13, Kostov 7, Marinov 5, Georgiev 7, Vaklinkov, P. Ivanov 2, Hadzhirusev 3. Selektor: Rosen Tsvetkov Barchovski.

BiH - Bugarska 27.11.2020.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.