open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Budi njihov heroj: Akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka 26. juna
Vrijeme provedeno u čekanju vrećice krvi, za koju znate da bukvalno znači život, je jedna od najvećih agonija tokom liječenja, riječi su jedne od majki u Roditeljskoj kući
19.06.2019. u 10:47
get url
text

U prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH u srijedu, 26. juna od 08 – 17.30 sati će biti održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. 

Akciju zajedničkim snagama organizuju Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, Crveni križ FBiH, Crveni križ općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH. 

- Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti svoje liječenje. Stoga, pozivamo sve građane koji imaju priliku doći 26.juna od 08 – 17.30h u Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH da dođu i poklone dio sebe koji može spasiti život jednog djeteta. Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi - navodi se u pozivu Zavoda.

Preporučuju da svi zainteresirani pročitaju Vodič za darivaoce krvi

- Vrijeme provedeno u čekanju vrećice krvi, za koju znate da bukvalno znači život, je jedna od najvećih agonija tokom liječenja - riječi su jedne od majki u Roditeljskoj kući.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.