open-navfaktor-logo
search
NBA liga
Bucksi preokretom u finišu do prve pobjede u finalu Istoka
Odlični Lopez je pored 30 poena upisao i 11 skokova, a jako dobru podršku imao je u Giannisu Antetokounmpou koji je ubacio 24 poena
16.05.2019. u 07:43
get url
text

Preokretom u finišu prve utakmice finalne serije Istočne konferencije košarkaši Milwaukee Bucksa slavili su sa 108:100 protiv Toronto Raptorsa i tako poveli s 1:0 u borbi za plasman u veliko finale.

U većem dijelu meča Raptorsi su imali prednost, a najveća je iznosila 12 poena, ali su u završnici duela najboljem timu ligaškog dijela takmičenja dozvolili da napravi seriju 10:0 zahvaljujući kojoj je na kraju i stigao do pobjede.

Gosti iz Kanade su 3:33 minuta prije kraja vodili 100:98, međutim, do kraja susreta nisu postigli koš, što su Bucksi znalački iskoristili i predvođeni raspoloženim Brookom Lopezom iskoristili i upisali trijumf. Centar Milwaukeeja u finišu meča je postigao pet od ukupno 30 poena, što mu je rekordni učinak u play-offu.

Bucksi su u doigravanju doživjeli samo jedna poraz, i to onaj od Brooklyna u prvom krugu play-offa.

Odlični Lopez je pored 30 poena upisao i 11 skokova, a jako dobru podršku imao je u Giannisu Antetokounmpou koji je ubacio 24 poena, ali zabilježio i 14 skokova, šest asistencija i tri blokade.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Kawhi Leonard sa 31 poenom, no nedostajao je njegov učinak u posljednjoj četvrtini.

Druga utakmica igra se u subotu u 2.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.