Na dionice je instalirano više od 200 prometnih znakova sa izmjenjivim sadržajem i oko 100 nadzornih kamera za detekciju incidenata. 

Kompletna dionica je pod nadzorom Kontrolnog centra u Zaradežu gdje operateri putem centralnog sistema za nadzor i upravljanje BS Husky 24 sata dnevno vode brigu o sigurnosti učesnika u prometu. 

BS Husky softver do danas je ugrađen i upravlja svim segmentima saobraćaja diljem BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.  

Ovo je jedan od najvećih projekata u EU i najveći u Hrvatskoj što je samo još jedna u nizu potvrda činjenice da je BS Husky softver lider u domenu pametnih transportnih sistema, kao jedan od najkvalitetnijih i najkonkurentnijih proizvoda.  

Kompanija BS Telecom Solutions, članica ASEE grupacije, osnovana je 2002. godine i na tržištu je od tada prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima. 

U ovom trenutku, kompanija je regionalni lider na tržištu pametnih transportnih sistema (Intelligent Transportation System), a na putu je da sa svojim Smart City rješenjima preuzme vodeće mjesto i u ovoj sferi, navodi se u saopćenju Softver kompanije BS Telecom Solutions.