open-navfaktor-logo
search
Sumnjive nabavke
"Bruka zvana bolnica stala na dva šlepera", Stanivuković najavio aferu s kupovinom respiratora u RS-u
Zastupnik PDP-a u NSRS-u Draško Stanivuković, gostujući u emisiji "Puls" BNTV, otkrio je večeras nove kriminalne radnje u RS-u tokom koronavirusa, navodeći da je jedna privatna firma kupila i uvezla 50 respiratora po cijeni od 56 hiljada maraka, a te iste Fondu zdravstva RS-a je prodala po 146 hiljada KM po komadu.
04.06.2020. u 22:52
get url
text

- Ovim je Republika Srpska oštećena za oko četiri miliona KM - rekao je Stranivuković, naglašavajući da je razlika u cijeni završila u privatnim džepovima vlastodržaca i njihovih miljenika.

- O tome će biti više riječi narednih dana - rekao je Stanivuković.

S druge strane, njegov skupštinski kolega Nebojša Vukanović večeras je na svom blogu objavio kako je "nakon potpunog debakla i fijaska nabavke polovnog šatora zvanog pokretna bolnica, poništavanja štetnog ugovora, vrijednog skoro pet miliona maraka, u toku uklanjanje velike vladine bruke i sramote".

- Šator je natovaren na dva šlepera, a dio nesuđene bolnice malo su oštetile životinje, napisao je Vukanović, prenosi BNTV.

- Umjesto da Radovan Višković i resorni ministar Šeranić podnesu ostavke i prihvate odgovornost, oni su danas iz osvete po nalogu Milorada Dodika smijenili Lejlu Rešić, ministricu uprave i lokalne samouprave, jer je njen mentor Marko Pavić izbacio SNSD iz skupštinske većine u Prijedoru - dodao je Vukanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.