open-navfaktor-logo
search
Novi skandal
Bruka u Beogradu: Dragan Stojković Piksi spremio ostavku da zaštiti FSS?
Fudbalsku Srbiju ponovo trese skandal. Zbog borbe za vlast u Savezu, reprezentacija ove zemlje mogla bi ostati bez selektora Dragana Stojakovića Piksija!
03.11.2022. u 18:40
get url
text

Bruka u Beogradu nastala je zbog Skupštine. Nenad Bjeković zvanično je povukao kandidaturu za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a kako to utječe na Dragana Stojkovića Piksija?

Zamjenik nepostojećeg predsjednika FSS povukao se iz utrke u kojoj se, paradoksalno, trkao sam sa sobom, novi skandali uprljali su srbijanski fudbal, dan kasnije održana je Skupština kako kazne UEFA i FIFA ne bi bilo.

Iako je djelovao nasmijano, iako je u šali dobacio novinarima kako bi mogao da im saopći spisak igrača za Katar, Nova S piše da Piksiju nije bilo ni najmanje do smijeha.

- Djelovao je prilično lagano, a zapravo... "Njegov" kandidat za predsjednika FSS je izgubio, odnosno nije dobio podršku koja je bila viđena i činilo se da će ozvaničenje biti samo formalnost.

Umjesto toga fijasko, haos, prepucavanje, i sve ono što čini srbijanski fudbal, a reprezentaciju za manje od 20 dana čeka Svjetsko prvenstvo u Kataru. Možemo da pričamo o golovima i formi Tadića, Vlahovića, Mitrovića, Sergeja..., ko će biti prvi golman, ko će od mladih dobiti šansu da zablista na Mundijalu... Ne, mi se bavimo delegatima, regionima sa istoka i zapada, predsjednikom sudijske komisije, ko je kome bio u kancelariji…

Piksi je kao selektor pokrenuo naciju i kovertirao ostavku!? Javna je tajna da se legendarna "desetka" pita gotovo za sve u srbijanskom fudbalu i da je Bjekovićevim odstupanjem iz predsjedničke trke i njemu poslata određena poruka. Jasno je da Piksi svojom spremnošću da se povuče, ne u jeku priprema za Katar, ali kad god, poručuje koga ne želi na čelu FSS.

A, ne želi u Savezu one koji nemaju veze s fudbalom. Mnogo manje stvari u Srbiji ne mogu da prođu bez jednog čovjeka, a ne one u fudbalu koji je to što jeste upravo zbog svoje moći.

Zbog toga je Piksi riješio da, koliko je to moguće, zaštiti Fudbalski savez od neželjenih upliva. Samo je pitanje da li će mu taj dribling van terena proći kao što ranije jesu prepoznatljive majstorije na terenu - piše Nova S, navodeći da će naredna Skupština biti održana u januaru, kada će biti izabrano rukovodstvo FSS koje će tako gotovo dvije godine biti bez predsjednika.

Isti izvor navodi da je "nakon što je izvršen svojevrsni puč", otvoren put da bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zasjedne u fotelju predsjednika FSS. Sa Piksijem kao selektorom ili ne...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.