navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Svjetski muzičar

Bruce Dickinson o tituli Počasni građanin Sarajeva: Emocije se miješaju, hvala svima

Vijest mu je prenio producent filma "Scream for Me Sarajevo", Adnan Ćuhara

Objavljeno: 31.10.2018. u 17:14
get url
text
Bruce Dickinson: Prijatelj naše zemlje

Vijest da je postao Počasni građanin Sarajeva, popularnom muzičaru i prijatelju naše zemlje, Bruceu Dickinsonu, prenio je producent filma “Scream for Me Sarajevo“, Adnan Ćuhara.

- Bruce se upravo vratio sa puta, i javio mi se sa londonskog aerodroma. Bio je iznenađen, ali i presretan nakon što sam mu saopštio odluku Gradskog vijeća Grada Sarajeva- ispričao nam je Ćuhara.

Na našu inicijativu, citirao je Brucea: “Drago mi je, emocije se miješaju, ali želim naglasiti i podsjetiti da sam u Sarajevo došao sa cijelim bendom, tako da smo to priznanje svi zajedno zaslužili. Hvala svima.“

Pitali smo ga i da li ga možemo ponovo očekivati u Sarajevu, s obzirom da je najavljeno da će mu priznanje biti uručeno 25. novembra, no Ćuhara nam nije mogao sa sigurnošću to potvrditi.

- Zatekao sam ga na aerodromu. Rekao mi je da ne zna svoj raspored, da mora vidjeti koje su njegove obaveze, ali nije rekao da neće ili da ne želi doći. Svakako bi to volio i javit će mi na vrijeme, a ja ću vama - odgovorio je naš sagovornik.