open-navfaktor-logo
search
Dobili kritike
Brooklyn Beckham i Nicola Peltz novac koji su dobili na vjenčanju daruju narodu Ukrajine
Proteklog vikenda na Floridi vjenčali su se sin bivšeg fudbalera Davida Beckhama, Brooklyn i njegova izabranica Nicola Peltz, kćerka milijardera Nelsona Peltza, a svadba je koštala vrtoglavih tri i po miliona dolara.
15.04.2022. u 09:35
get url
text

Mnogima je takva rastrošnost bila nepojmljiva, pa su napali bogate porodice da nemaju nimalo sluha za situaciju u svijetu, između ostalih činjenicu da u Ukrajini bijesni rat te da se širom svijeta brojne porodice bore sa sve većim troškovima života.

Zbog toga je novopečeni par zamolio sve zvanice da, umjesto novca i drugih darova, uplate sredstva u fond za pomoć Ukrajini.

- Moj otac već je pričao o toj temi u svom govoru na mom vjenčanju. Brooklyn i ja smo devastirani zbog situacije u Ukrajini stoga nismo prihvatili darove na vjenčanju nego smo gostima rekli da doniraju na link koji stavljam i ovdje - napisala je Nicola na društvenim mrežama.

Njen otac Nelson Peltz američki je finansijer čije se bogatstvo, prema Forbesu, procjenjuje na 1,7 milijardi dolara, što je otprilike tri puta više od imovine porodice Beckham.

Nelson je postepeno razvijao svoju karijeru. Najprije je radio kao vozač dostave za porodičnu kompaniju A. Peltz&Sons, koja se bavila distribucijom hrane, a potom je sam osnovao kompaniju za smrznutu hranu. Ulagao je i u mnoge druge kompanije.

Također, osnivač je Trian Fund Managementa, zajedno sa Peterom W. Mayom i Edwardom P. Gardenom.

Riječ je o alternativnom fondu za upravljanje ulaganjima sa sjedištem u New Yorku.

Kuće ima u Palm Beachu na Floridi i u New Yorku, a u braku je s Nicolinom majkom Claudijom, bivšom manekenkom.

Prethodno je Nelson bio tri puta u braku.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.