open-navfaktor-logo
search
Dan državnosti BiH
Brojni zvaničnici položili cvijeće kod Vječne vatre u Sarajevu
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i Željko Komšić povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, položili su cvijeće na spomen-obilježju Vječna vatra u Sarajevu.
25.11.2022. u 10:14
get url
text
Vječna vatra, Željko Komšić, Denis Bećirović

Program je počeo intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine te odavanjem počasti onima koji su dali živote za ovu zemlju.

Uz Bećirovića i Komšića cvijeće kod Vječne vatre položili su između ostalih i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, ministar odbrane Sifet Podžić, predstavnici ostalih nivoa vlasti, delegacija Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata (SABNOR-a) te predstavnici boračkih organizacija.

Bećirović i Komšić ranije danas su prisustvovali ceremoniji podizanja zastave Bosne i Hercegovine na brdu Hum, a položit će i cvijeće na Mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, Spomen-obilježju djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. te u Spomen-parku Vraca.

Bosna i Hercegovina danas slavi Dan državnosti, datum kada je prije 79 godina održano Prvo zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) u Mrkonjić Gradu, na kojem su donesene odluke o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.