open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Brojni izostanci: Čelik pobjedom želi zaključiti sezonu
Uprkos svim nedostacima, želimo pobjedom završiti sezonu, rekao je Arslan
24.05.2019. u 11:38
get url
text

Čelik ovogodišnju sezonu završava sutrašnjim derbi susretom 33. kola BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na svom Bilinom polju protiv Širokog Brijega, protiv kojeg su u oktobru prošle godine na svom terenu remizirali rezultatom 1:1.

Prethodno su, početkom augusta prošle godine, od istog rivala na Pecari pretrpjeli najteži ovosezonski poraz - 0:6. Zeničani u posljednju utakmicu sezone ulaze s puno optimizma i nade da će pobjedom protiv Širokog potvrditi petu poziciju, jer su u prošlom kolu na Grbavici slavili s 2:1.

- Imamo dosta problema oko sastava. Imamo igrača koji su povrijeđeni (Luka Miletić, Harun Vardo i Azur Mahmić), imamo igrača koji imaju kartone (Anel Dedić i Ivan Livaja) te dvojicu igrača kojima su istekli ugovori (Marin Jurina i Almir Ćubara). Ekipa koja istrči na teren, želit će da pobijedi za svoje navijače i za dres koji nose. Uprkos svim nedostacima, želimo pobjedom završiti sezonu - kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Čelika Cihat Arslan, pod čijim će vodstvom sutra prvi put igrati protiv Širokog.

- Vjerujem da će igrači koji budu istrčali ostavriti pobjedu i da ćemo završiti kao peti - istakao je Valdimir Grahovac, koji je dodao kako nakon pobjede protiv Željezničara u prošlom kolu u timu vlada pozitivna atmosfera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.