open-navfaktor-logo
search
Šamar Juventusu
Brojke ne lažu: Edin Džeko došao "za džaba", a bolji je od Romelua Lukakua
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, igra jednu od najboljih sezona u karijeri.
04.10.2021. u 11:16
get url
text

Dijamant je "eksplodirao" prelaskom iz Rome u Inter, što potvrđuju i brojke. U sedam utakmica u Serie A postigao je šest golova, te upisao jednu asistenciju.

VEZANI TEKST - Džeko pravi čuda u Interu: Ovo je ranije uspio samo legendarni Ronaldo

Sjajnu formu potvrdio je i u subotu na gostovanju kod Sassuola, kada je ušao u igru u 56. minuti i 33 sekunde poslije postigao je gol za 1:1. Ali to nije bilo sve jer je potom izborio i penal iz kojeg je Lautaro Martinez pogodio za pobjedu.

Kapiten Zmajeva je tako već u dosadašnjem dijelu sezone skoro izjednačio učinak iz prošle sezone (u 38 utakmica postigao sedam golova). Već je nadmašio učinak Romelua Lukakua, belgijskog napadača, koji je prošle sezone u prvih sedam kola na svom kontu imao pet golova.

Uz sve to, italijanski mediji "sjetili su se" da je Edin izjednačio učinak slavnog Ronalda (onog pravog iz Brazila), prvog novajlije koji je u prvoj sezoni u Interu postigao šest golova u prvih sedam utakmica.

VEZANI TEKST - Ponovio podvig star 12 godina: Edin Džeko već piše historiju Intera

- Podaci koji ne govore sve, već navode na pomisao da će Inzaghijev tim, uprkos komplikovanom transfer tržištu, biti kandidat za titulu. Dolazak Labuda iz Sarajeva za praktično nula eura iz Rome (Inter će platiti 1,5 milion eura ako izbori Ligu prvaka) bio je veliki udarac za Juventus - piše Corriere dello Sport.

CDS objašnjava kako je Stara dama ranije odustala od Džeke, a kada je Cristiano Ronaldo, u finišu prijelaznog roka rekao da želi napustiti Torino, tada je već bilo kasno jer je "sarajevski bombarder" već bio Interov nakon što je postalo jasno da Lukaku ide u Chelsea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.