open-navfaktor-logo
search
Poraz od Grčke
Brojke koje savršeno opisuju igru Zmajeva na OAKA Areni
Portal Sofascore.com Ibrahimu Šehiću dao je ocjenu 7.7, a dok je strijelac autogola Adnan Kovačević dobio 7.3
16.10.2019. u 08:10
get url
text
Grčka - BiH 2:1

Fudbalska reprezentacija u meču osmog kola kvalifikacija za EURO 2020 sinoć je poslije lošeg nastupa poražena s 2:1 na gostovanju kod Grčke.

Heleni koji su već odavno izgubili sve šanse za plasman na kontinentalni šampionat zasluženo su stigli do pobjede, a izabranici Roberta Prosinečkog nisu bili ni blijeda kopija ekipe koja je prije samo nekoliko dana u Zenici razbila Finsku.

Ko zna kakav bi ishod utakmice na OAKA Areni bio da na golu našeg nacionalnog tima nije stajao raspoloženi Ibrahim Šehić, koji je u više navrata odličnim intervencijama spašao naš gol.

Upravo je prvi golman Zmajeva sinoć dobio najbolju ocjenu. Portal Sofascore.com Šehiću je dao 7.7, a zanimljivo da je strijelac autogola Adnan Kovačević dobio ocjenu 7.3.

Uzroci loše igre fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine mogli bi se tražiti i u činjenici da vezni red sinoć nije bio ni na približnom nivou u odnosu na susret sa Fincima. Gojko Cimirot i Elvis Sarić ocijenjeni su sa 6.1, odnosno 6.2, dok je kapiten Miralem Pjanić dobio 6.7.

Najbolji pojedinac 11. međusobnog susreta Grčke i BiH, prema mišljenju portala Sofascore.com, bio je Anastasios Bakasetas koji je tek za nijansu dobio višu ocjenu od Šehića (7.8).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.