open-navfaktor-logo
search
Borba protiv koronavirusa
Broj umrlih popeo se na 361, Tajlanđani tvrde da su pronašli lijek
Tajlandski ljekari tvrde da su uspješno izliječili dvoje pacijenata iz Wuhana zaraženih koronavirusom koristeći kombinaciju antivirusnih lijekova, objavili su u nedjelju iz tajlandskog Ministarstva zdravlja, prenosi američki CNN.
03.02.2020. u 07:43
get url
text

Dr. Kriangsak Atipornwanich, ljekar u bolnici Rajavithi u Bangkoku, izjavio je kako je na 71-godišnjoj pacijentici koristio kombinaciju lijekova koji se koriste u liječenju osoba zaraženih HIV-om i virusom gripe.

-Liječili smo pacijenticu u teškom stanju i rezultati su vrlo zadovoljavajući. Stanje pacijentice se vrlo brzo popravilo unutar 48 sati - izjavio je dr. Atipornwanich.

Predstavnici ministarstva su na konferenciji za medije izjavili kako su posljednje laboratorijske pretrage pokazale da u dišnom sistemu pacijentice više nema tragova virusa.

Broj preminulih u Kini u epidemiji koronavirusa narastao je do nedjelje na 361, što je povećanje za 57 osoba u odnosu na prethodni dan, objavila je Nacionalna zdravstvena komisija.

Od novih smrtnih slučajeva njih 56 zabilježeno je u provinciji Hubei, dok je jedna osoba preminula u pokrajini Chongqing.

U Kini je zabilježeno još 2.829 zaraženih osoba pa je ukupan broj narastao na 17.205, objavila je N1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.