open-navfaktor-logo
search
Slavna pjevačica
Britney Spears je mama natjerala da poništi brak s prvim mužem
Lynne Spears, majka Britney Spears, prisilila je pjevačicu da poništi svoj brak s prvim suprugom Jasonom Alexanderom, potvrdio je advokat Mark Goldberg.
21.07.2021. u 09:40
get url
text

Mark je za Daily Mail ispričao kako par nije želio da se brak poništi, ali su ih na to natjerali Lynne i Britneyjin menadžerski tim.

- Majka se miješala u život svoje kćerke. Došla je u Las Vegas, izbacila Jasona i dala mu avionsku kartu za kući - rekao je Goldberg za Daily Mail.

Par se vjenčao u januaru 2004. godine u kapelici u Las Vegasu. Brak je trajao svega 55 sati. Kad su nazvali Lynne i kazali da su se vjenčali, ona je navodno poludjela. Alexander je kontaktirao Goldberga za pomoć.

- Tražio je savjet. Bio je vrlo emotivan i uzrujan. Britney ga je zvala da dođe u Las Vegas. Bila je tamo s prijateljima, koliko se sjećam, i platila mu je avionsku kartu. Britneyjina ideja je bila da se vjenčaju. Rekao je da nisu pili ni drogirali se - ispričao je advokat.

Kako navodi advokat, Alexander je volio Britney i nije je želio povrijediti, ali bojao se njene majke i menadžerskog tima. Ove izjave potvrdio je i Alexander u podcastu Toxic: The Britney Spears Story.

- Rekli su mi da ako potpišem poništenje braka, da će dopustiti meni i Britney da nastavimo našu vezu i ako bismo se isto osjećali za šest mjeseci, sklopili bismo brak. Nisam imao razloga vjerovati u suprotno. Mislio sam da je to istina. Dopuštali su nam da komuniciramo putem telefona - ispričao je Alexander te napomenuo kako je mjesec nakon poništenja braka telefon pjevačice misteriozno prestao raditi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.