Podrška zastupnika

Britanski parlament odobrio vanredne opće izbore 12. decembra

Objavljeno: 29.10.2019. u 21:58

Prijedlog zakona o vanrednim općim izborima, o kojem se glasalo u Donjem domu, podržalo je 438 zastupnika, dok je 20 bilo protiv

Britanski parlament je donio odluku o održavanju vanrednih općih izbora 12. decembra, javlja Anadolu Agency.

Prijedlog zakona o vanrednim općim izborima, o kojem se glasalo u Donjem domu, podržalo je 438 zastupnika, dok je 20 bilo protiv.

Zakon će biti prihvaćen nakon što ga odobri i Doma lordova i kraljica Elizabeta II.

S druge strane, predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk izjavio je da je Europska unija "zvanično usvojila" produženje roka za Brexit do 31. januara 2020. godine.

-EU27 je zvanično usvojila ovo produženje. Ovo bi ipak moglo biti i posljednje“, napisao je Tusk na Twitteru. Također je apelirao i na Veliku Britaniju da najbolje iskoristi ovaj period.

Podsjetimo, produženje su dogovorili ranije ove sedmice 27 zemalja članica Europske unije.

Velika Britanija je trebala da napusti EU 31. oktobra, ali novim produženjem koje je odobrio blok rok za napuštanje EU-a je sada 31. januar 2020. godine. Velika Britanija je odlučila napustiti EU na referendumu održanom 2016. godine.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije