open-navfaktor-logo
search
Ros Rosales
Britanski ambasador sa svojim bendom svira u petak u Mostaru
Ambasade Velike Britanije i Kraljevine Holandije, kao članice Diplomatskog zimskog bazara koji već neko vrijeme podržava rad centra "Los Rosales", odlučile su korisnicima centra i njihovim sugrađanima prirediti interesantnu večer pa će tako na otvaranju restorana bend Britanske ambasade "Diplomatski instrument" održati svoj prvi koncert u Mostaru
12.09.2019. u 16:53
get url
text
Bend Britanske ambasade "Diplomatski instrument"

U sklopu Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama "Los Rosales" u Mostaru, sutra se otvara kafe-restoran u kojem će zaposlenici i zaposlenice biti osobe sa posebnim potrebama, pod pokroviteljstvom ambasada Velike Britanije i Kraljevine Holandije.

Na otvaranju restorana bend Britanske ambasade "Diplomatski instrument", čiji član je i ambasador Matthew Field održat će svoj prvi koncert u Mostaru, a ambasada Holandije, pobrinut će se za pravi holandski desert – palačinke! Uz Fielda u bendu su i:  Emir Šabić - bubnjar, Paul Smith - bas gitara, Jonnie Williamson - vokal, Larisa Halilović - prateći vokal, Nihad Gluščić - gitara, Amir Čolan - gitara i Laurie Hunter - klavijature.

Koncert počinje u 19. sati u centru "Los Rosales", a karte za ovaj događaj će se prodavati u petak ispred Mepas Mall-a od 11 do 14 sati, te pred početak koncerta ispred centra. Karta za koncert je 20 KM i sav novac prikupljen od prodaje, kao i od nizozemskih palačinaka bit će doniran "Los Rosalesu" s ciljem podrške njihovomu rada.

“Los Rosales“ je centar za obrazovanje djece i mladih sa posebnim potrebama (3-45 godina starosti) i trenutno ima 130 korisnika. Centar radi na osposobljavanju, razvoju i rehabilitaciji djece i mladih sa specijalnim potrebama. Zahvaljujući velikoj podršci holandske humanitarne organizacije "Just Sophie", "Los Rosales" sada ima kafe-restoran sa lijepom terasom, u kome rade mladi iz centra.

To je jedinstvena prilika da steknu radno iskustvo i postanu potpuno integrisani članovi društva. U protekle tri godine, "Just Sophie" je pružila veliku pomoć, te je za pripreme kafe-restorana centra "Los Rosales" doputovao tim volontera iz Holandije koji su se pobrinuli za izvođenje potrebnih radova na lokaciji.

Video: Armin Durgut/Pixsell

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.