open-navfaktor-logo
search
Agresija Moskve
Britanska obavještajna služba objavila nove glavne ciljeve ruske vojske u Ukrajini
Ruske snage će se fokusirati na zauzimanje nekoliko malih gradova Donbasa tokom naredne sedmice, uključujući Siversk i Dolinu na prilazima Slovjansku i Kramatorsku, tvrdi ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, prenosi Sky News. 
13.07.2022. u 10:15
get url
text

Urbana područja Slovjanska i Kramatorska vjerojatno će ostati glavni ciljevi ove faze operacije, navodi se u izvještaju britanske obavještajne službe.

Rusija također nastavlja potkopavati legitimitet ukrajinske države i konsolidirati vlastitu upravu i administrativnu kontrolu nad okupiranim dijelovima Ukrajine, navodi Ministarstvo odbrane Velike Britanije.

- Nedavno je to uključivalo inicijativu za bratimljenje ruskih i ukrajinskih gradova i regija kako bi se razvile postkonfliktne uprave i dekret koji bi Ukrajincima olakšao dobivanje ruskog državljanstva - zaključuju oni. 

Dok su na terenu ukrajinski obavještajci izvijestili o novim problemima koji su se pojavili u ruskoj vojsci.

Rusi pokušavaju zadržati privremeno osvojene teritorije Ukrajine stvaranjem nove vojne jedinice na području regije Herson.

Najsvježije informacije s terena govore o raketnom napadu na mjesto Časiv Jar u Donjeckoj oblasti. Broj poginulih u raketnom napadu popeo se na 46, javlja The Kyiv Independent. 

Spasioci su iz ruševina izvukli 46 tijela, uključujući i dijete, rekla je Tetiana Inatčenko, glasnogovornica administracije Donjecke oblasti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.