open-navfaktor-logo
search
Play Offu majstorica
Briljirala Džebo: Trofej prvaka BiH stiže u Sarajevo
Košarkašice Play Offa uspjele su večeras da slave u Banjoj Luci, u majstorici finalne serije play-offa Prvenstva Bosne i Hercegovine
11.05.2022. u 22:12
get url
text

Savladale su banjalučke Orlove rezultatom 56:66 i tako stigli do trofeja prvaka Bosne i Hercegovine.

Play Off je u finalnoj seriji slavio s konačnih 3:2 u pobjedama.

Play Off je mnogo bolje ušao u utakmicu i prvu dionicu je na krilima nestvarne Nikoline Džebo dobio sa 19:12. Džebo je već u prvih deset mintua ubacila 12 poena.

Smogle su snage košarkašice Orlova da brzo uzvrate i vrate se u meč, te čak i naprave preokret. Na pauzu između dva poluvremena otišlo se s rezultatom 26:24 u korist domaćina.

Košarkašice Orlova dobro su otvorile drugo poluvrijeme i držale vodstvo, ali u finišu treće dionice Play Off stiže do poravnanja, a onda i preokreta za 42:45.

U posljednju dionicu se ušlo s rezultatom 44:48, a nakon nekoliko minuta igre Sarajke stižu do dvocifrene prednosti od 46:56.

Nije bilo povratka domaćim košarkašicama nakon toga, te je ekipa Armina Šećerovića lagano privela meč kraju i slavila sa 56:66.

Nikolina Džebo je bila igrač utakmice pošto je s 22 poena i 13 skokova nosila Play-off do pobjede za titulu, a Samantha Roscoe je ubacila 12 poena, uhvatila 12 skokova i podijelila 4 asistencije.

Kod Orlova su po 12 poena ubacile Vladinka Erak i Milica Zeljković, a 10 ubačaja smo vidjeli od Tamare Rajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.