open-navfaktor-logo
search
Menadžer Liverpoola
Briljira kao trener: Ovo je jedan od najljepših golova Kloppa tokom igračke karijere
Za razliku od Pepa Guardiole, Klopp nikada nije imao priliku osjetiti slast prvoligaškog fudbala, niti veliki klupskih i reprezentativnih takmičenja
14.11.2019. u 14:46
get url
text

Menadžer Liverpoola Jürgen Klopp ne može se pohvaliti tako velikom igračkom karijerom, kakvu je recimo imao Pep Guardiola, trener najvećeg konkurenta Redsa u borbi za titulu prvaka u Engleskoj. Za razliku od nekadašnjeg veznjaka Barcelone, Klopp nikada nije imao priliku osjetiti slast prvoligaškog fudbala, niti veliki klupskih i reprezentativnih takmičenja.

Ono što nije uspio kao igrač, Klopp je nadoknadio kao trener, a osim trofeja s Borussijom Dortmund može se pohvaliti i peharom Lige prvaka kojeg je sa kultnim engleskim klubom osvojio prošle sezone.

Veći dio igračke karijere Klopp, kojeg su treneri koristili skoro na svim pozicijama u timu od napadača do stopera, proveo je u redovima Mainza u vrijeme dok je ovaj klub igrao u 2. Bundesligi.

Prema podacima Transfermarkta, Klopp je u dresu Mainza odigrao 340 utakmica (293 u 2. Bundesligi), postigao je 56 golova, te zabilježio sedam asistencija.

Da je znao zablistati na terenu dokazuje i snimak jednog od Kloppovih golova koji se ovih dana pojavio na društvenim mrežama.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.