open-navfaktor-logo
search
Naredba Kriznog štaba
Brčko: Uhapšena žena koja je prekršila samoizolaciju, zatvoreno pet firmi i jedna zgrada
Policija Brčko Distrikta BiH lišila je slobode Dragicu Janjić iz Brčkog zbog nepoštivanja rješenja o samoizolaciji. Privremeno je zatvoreno pet privrednih subjekata u kojima se Janjić kretala.  
25.03.2020. u 16:56
get url
text

- Jučer je u toku dana Inspektorat Brčko Distrikta BiH po naređenju Kriznog štaba u skladu s informacijama policije Brčko Distrikta djelovao u toku svojih redovnih i vanrednih okolnosti tako da su sanitarni inspektori na osnovu informacije policije o kretanju Dragice Janjić privremeno obustavili rad pet privrednih subjekata. Riječ je o Addiko banci, Apoteci Lekoprom, STR Zimonjić, Restoranu Marco Polo i MPJ Group Brezovo Polje - izjavio je šef Inspektorata Brčko Distrikta BiH Damir Bulčević.

Privremeno je bila zatvorena i zgrada u Ulici Štrosmajerova u kojoj stanuju dvije osobe koje su zaražene koronavirusom s kojima je Dragica Janjić u srodstvu, riječ je o majci jednog od njih dvoje. Dragica Janjić nije poštovala odredbe Rješenja o samoizolaciji koje joj je izdato 18. marta, a međuvremenu je izdato još 15 rješenja o samoizolaciji osobama s kojima je imala kontakte.

Rad navedenih privrednih subjekata privremeno je obustavljen, a higijensko-epidemiološkoj službi je naloženo da hitno dezinfikuje navedene objekte. Ovakva odluka je donesena zbog toga što se Janjićeva kretala na ovim mjestima, a dezinfekcija je urađena iz razloga da bi se spriječilo eventualno širenje zarazne bolesti. Dragica Janjić je jučer testirana i nalaz njenog testa je negativan, naglasio je Bulčević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.