open-navfaktor-logo
search
Veznjak Vatrenih
Brazilski mediji pred susret sa Hrvatskom: Brozović puši i rekorde ruši
Fudbalska reprezentacija u petak od 16 sati protiv Brazila igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, a tim povodom brazilski mediji posvetili su članak reprezentativcu Vatrenih Marcelu Brozoviću.
07.12.2022. u 12:22
get url
text

Fudbaler Intera je u četvrtfinalu koje je Hrvatska protiv Japana dobila nakon penala ispresionirao fudbalsku javnost.

On je još jednom oduševio svojim trkačkim sposobnostima, a za 120 minuta pretrčao je 16,7 kilometara, što je novi rekord svjetskih prvenstava.

VEZANI TEKST - Livaković postao treći golman sa tri odbranjena penala, Brozović postavio rekord po pretrčanim kilometrima

I prijašnji rekord držao je Brozović. On je u polufinalu SP-a u Rusiji 2018. "pokrio" 16,33 kilometra.

Brazilski list O Globo u najavi četvrtfinalnog susreta objavio je članak o veznjaku reprezentacije Hrvatske.

- Brozović je popravio vlastiti rekord iako vrijedi naglasiti da su obje utakmice trajale 120 minuta. Ono što je zanimljivo je da je Brozović pušač i da je nekoliko puta uhvaćen kako puši. Osim toga, objavio je i fotografiju iz Interove svlačionice na kojoj puši cigaretu nakon osvajanja italijanskog kupa - piše O Globo i dodaje:

- U komentarima ga je bivši saigrač Radja Nainggolan pitao: "Ti pušiš?", a Brozović mu je odgovorio: "Ponekad." Nije mu to prvi put. Nakon ispadanja sa Eura prošle godine uhvaćen je kako u prodavnici kupuje cigarete - dodali su Brazilci.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.