open-navfaktor-logo
search
Nepoštovanje protivnika
Brazilska samba nakon golova zbunila komentatora britanske televizije
Britanskog komentatora ITV-a Roya Keanea uznemirio je način na koji reprezentativci Brazila slave golove na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru.
06.12.2022. u 15:13
get url
text

Bivši fudbaler Manchester Uniteda nazvao je nepoštovanjem svojih rivala to što su brazilski igrači plesom slavili golove, prenosi njemačka novinska agencija DPA. 

- Nikad nisam vidio toliko plesa - rekao je 51-godišnji bivši irski reprezentativac na televizijskoj stanici ITV na poluvremenu susreta osmine finala Svjetskog prvenstva između Brazila i Južne Koreje (4:1). Brazil je u prvom poluvremenu postigao sva četiri gola i svaki od njih proslavio veselim plesom pred navijačima u Dohi.

- Ne sviđa mi se. Kažu da je to njihova kultura. Ali mislim da je to zaista nepoštovanje protivnika. Postižu četiri gola i to rade svaki put - kritičan je Keane, koji je s Manchester Unitedom osvojio sedam titula engleskog prvaka, a bio je član pobjedničke ekipe koja 1999. osvojila Ligu prvaka. 

Brazilcima nije trebalo dugo da odgovore.

- Problem je onaj kome se to ne sviđa. Nastavit ćemo da igramo - najavio je krilni igrač Raphinha nakon meča.

Slavlje u ritmovima brazilske sambe branio je i vezista Lucas Paquet, koji je postigao jedan od golova protiv Južne Koreje.

- To je naš izraz radosti kada postignemo gol. Ne radimo to iz nepoštovanja - rekao je 25-godišnjak i dodao: "Ako se nekome ne sviđa, ne možemo mu pomoći. Nastavite da postižete golove i plešete".

Pored njega, pogotke u osmini finala postigli su još Vinicijus Junior (7), Neymar (13, penal) i Richarlison (29).

Brazilci će u petak za ulaz u polufinale odmjeriti snage s Hrvatskom, koja je tek nakon izvođenja penala savladala Japan u osmini finala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.