open-navfaktor-logo
search
Droga u odjeći
Brazilka na aerodromu u Zagrebu uhapšena s kilogramom kokaina
Na aerodromu u Zagreb policija je spriječila 22-godišnju državljanku Brazila u krijumčarenju kilograma kokaina!
04.07.2021. u 17:32
get url
text

Nakon krim istrage osumnjičena je uz kaznenu prijavu uhapčena, saopćila je u nedjelju PU zagrebačka, piše Večernji.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičena 22-godišnjakinja, radi daljnje preprodaje 1. jula 2021, po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatim muškarcem, u sanitarnom čvoru na aerodromu u Sao Paolu u kanti za otpatke uzela torbicu u kojoj su bile avionske karte Sao Paolo - Lisabon - Zagreb, novac i odjevni predmet s ušivenim kokainom, ukupne mase oko 1.080 grama.

Osumnjičena je kokain 2. jula preko Međunarodnog graničnog prijelaza Zagreb prokrijumčarila u Hrvatsku, na način da je navedeni odjevni predmet obukla na sebe još u Sao Paolu, navodi se u saopćenju zagrebačke Policijske uprave (PUZ). Po dolasku na aerodrom "Franjo Tuđman" iz Lisabona, oko 13 sati, nad njom je obavljen carinski pregled pri čemu su pronađena dva paketa sačinjena od platnene samoljepljive trake i prozirne plastične vrećice, unutar kojih se nalazila praškasta materija bijele boje, za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđena prisutnost droge tipa kokain.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je sprovedena u zatvor, dok je protiv nje podnijeta krivična prijava državnom tužilaštvu u Velikoj Gorici zbog "neovlaštene proizvodnje i promet drogama", saopćio je PUZ.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.