open-navfaktor-logo
search
Objavio na Instagramu
Brazilac "zadužio" dres FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo pronašao je napadača u Brazilu.
28.12.2022. u 14:29
get url
text

Dres Bordo tima "zadužio" Renan Oliveira, 25-godišnji ofanzivac, koji je fotografiju sa opremom tima sa Koševa objavio na svom Instagramu.

VEZANI TEKST - Ismir Mirvić otišao u Brazil po napadača?

Istina, to ne mora značiti da će u budućnosti zaigrati za višestrukog prvaka BiH, ali je izvjesno da ćemo ga gledati na Koševu.

Ismir Mirvić nedavno je otputovao u Brazil, što je također potvrdio na Instagramu, a Oliveira je na fotografiji na kojoj u rukama drži dres Sarajeva tagovao prvog čovjeka FK Sarajevo.

Oliveira nastupa u Litvaniji za Žalgiris. Ima 25 godina i visok je 186 centimetara. Osnovna pozicija mu je centralni napadač, a može igrati i lijevo krilo. Njegova tržišna vrijednost prema portalu Transfermarkt iznosi oko milion KM.

Profesionalnu karijeru počeo je 2017. godine u Sao Bernardu (Brazil), a igrao je i za Zlate Moravce (Slovačka), Mosta, San Gwann (Malta), Lavov, Kolos Kovalivka (Ukrajina), Gil Vicente (Portugal) i Žalgiris (Litvanija).

Pod ugovorom je s ukrajinskom Lolos Kavalivkom. Ukrajinu je napustio kada je počela ruska agresija na tu zemlju. Prema Transfermarktu radilo se o posudbi koja je aktivna do 31. decembra, a s ukrajinskim poslodavcem ima potpisan ugovor do 2024. godine.

Brazilac je u 48 mečeva za Žalgiris postigao 23 gola i uknjižio četiri asistencije. Dijelio je svlačionicu s bivšim kapitenom Sarajeva Ivanom Tatomirovićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.