open-navfaktor-logo
search
Gazzetta otkriva
Brazilac iz PSG-a prelazi u Juventus, Pjanić u suprotnom pravcu?
Navodno je Brazilac, koji je za PSG vezan ugovorom do 2022. godine klupskom rukovodstvu izrazio želju da pređe u Juventus
23.05.2019. u 09:25
get url
text

Prije nekoliko danas italijanski mediji prenijeli su vijest kako je Paris Saint-Germain na adresu Juventusa poslao zvaničnu ponudu za Miralema Pjanića.

Novi-stari prvak Francuske već je neko vrijeme zainteresovan za veznjaka fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, kojem je jučer na veliko zadovoljstvo navijača Zmajeva UEFA-a odlučila reducirati suspenziju zbog crvenog kartona u meču protiv Grčke, pa će Pjanić tako biti na raspolaganju selektoru Robertu Prosinečkog za susret sa Italijom koji se igra upravo na stadionu njegovog Juventusa.

Ugledni italijanski list Gazzetta dello Sport danas donosi vijest kako je navodno tim iz francuske prijestolnice spreman za Pjanića uz određeni iznos novca u suprotnom pravcu poslati i brazilskog stopera Marquinhosa.

Navodno je Brazilac, koji je za PSG vezan ugovorom do 2022. godine klupskom rukovodstvu izrazio želju da pređe u Juventus, a njegova je cijena oko 60 miliona eura. Gazzetta piše kako bi Miralem Pjanić, čija se cijena procjenjuje na oko 80 miliona eura mogao put Pariza, dok bi Sveci Staroj dami isplatili razliku.

Marquinhos je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 43 utakmice, te postigao četiri gola i upisao dvije asistencije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.