open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Bravo i Walker ušli u historiju elitnog takmičenja
Bravo je postao prvi rezervni golman koji je dobio crveni karton, a Walker prvi engleski čuvar mreže s odbranom u Ligi prvaka još od decembra 2016. godine
07.11.2019. u 10:20
get url
text

Utakmicu između Atalante i Manchester Cityja, igranu sinoć u četvrtom kolu grupe C Lige prvaka, obilježili su golmani gostujuće ekipe. Prvo je u historiju najjačeg evropskog klupskog takmičenja ušao rezervni golman Claudio Bravo, a zatim i njegova zamjena igrač Kyle Walker, koji je nakon njegovog isključenja morao stati na gol Građana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bravo je na poluvremenu zamijenio povrijeđenog prvog golmana Edersona, a u 81. minuti je ušao u istoriju Ligu šampiona. Naime, dobio je crveni karton čime je postao prvi rezervni golman koji je isključen u historiji takmičenja.

Na gol je umjesto njega morao stati Walker, koji nije ni slutio da će, iako lijevi bek, postati prvi engleski golman koji je ostvario odbranu u Ligi prvaka još od decembra 2016. godine. Tada je odbranu upisao Ben Hamer, čuvar mreže Leicester Cityja na susretu protiv Porta.

Utakmica Atalanta - Manchester City završena je rezultatom 1:1. Uz susret je zanimljiv i još jedan podatak, a to je da je Josepu Guardioli to bila 600. utakmica na klupi klubova "liga petice" u svim takmičenjima. Vodeći Barcelonu, Bayern i Manchester City ostvario je skor od 440 pobjeda, 95 remija i svega 65 poraza.

Poslije četvrtog kola u grupi C vodi City s deset bodova, a slijede ga Shakhtar i Dinamo sa po pet te Atalanta s jednim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.