open-navfaktor-logo
search
Nije štedio
Brat vlasnika PSG-a o dolasku Messija: Pregovori su završeni
Pao je između Paris Saint-Germaina i Lionela Messija, tvrdi Khalid bin Hamad Bin Khalifa Al-Thani brat vlasnika pariskog kluba i katarskog emira Tamima bin Hamad Al Thanija.
07.08.2021. u 01:22
get url
text
get url
text

Al Thani je na svom Twitter profilu objavio da su pregovori završeno i da će saradnja između Svetaca i jednog od najboljih fudbalera svijeta uskoro sve biti ozvaničeno.

Messi (34) je u četvrtak zvanično napustio Barcelonu, iako mu je ugovor istekao još 1. jula, a samo dan kasnije, sudeći prema tvrdnji Al Tanija, dogovorio je transfer u PSG.

Ranije je francuski list L'Equipe objavio kako će Messi potpisati ugovor na dvije godine, uz opciju produženja na još jednu, a godišnje će zarađivati 40 miliona eura. 

Isti izvor je naveo kako je Messi odbio uzeti dres s brojem 10, koji nosi Neymar, te da će najvjerovatnije zadužiti broj 19.

Šestostruki osvajač Zlatne lopte iza sebe ima 778 mečeva, 672 gola i 305 asistencija u Barceloni u kojoj je osvojio sve što se moglo osvojiti. Između ostalog, deset La Liga, sedam španskih kupova, četiri pehara Lige šampiona koji u Parizu priželjkuju već godinama.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.