open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Brat Aleksandra Macana uhapšen zbog prijetnji novinaru
Sarajevska policija saopćila je da je danas, u saradnji sa kolegama iz Istočnog Sarajeva, uhapsila M. M. (1984), rođenog u Sarajevu, nastanjnog na Palama, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. 
14.12.2022. u 16:51
get url
text

Kako se navodi u saopćenju MUP-a KS, muškarac je uhapšen nakon što je jutros u prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pristupio M. A. iz Sarajeva, te prijavio krivično djelo iz člana 183. KZ FBIH (Ugrožavanje sigurnosti).

- Istom su putem telefona od strane jednog lica upućene ozbiljne prijetnje po život i tijelo. Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u saradnji sa kolegama iz PU Istočno Sarajevo pronašli i lišili slobode lice koje se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelom, a radi se M. M. rođen 1984. godine u Sarajevu, nastanjen na području općine Pale, nakon čega je isti doveden u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS i potom smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela, kao i kriminalističkoj obradi osumnjičenog lica - naveli su iz MUP-a KS.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je Miroslav Macan zbog sumnje da je putem telefona prijetio uredniku Dnevnog avaza Miralemu Aščiću. 

Miroslav Macan je inače stariji brat Aleksandra Macana, jednog od optuženih za učešće u ubistvu dvojice pripadnika MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.