open-navfaktor-logo
search
Trener golmana
Brašnić: Termin je nezgodan, ali kako je nama, tako je i drugima
Nakon nekoliko godina rada u omladinskim selekcijama, nekadašnji reprezentativni čuvar mreže Goran Brašnić angažovan je u stručnom štabu "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine kao trener golmana.
01.09.2020. u 16:15
get url
text

Brašnić je na ovoj poziciji naslijedio Kenana Hasagića, još jednu reprezentativnu "jedinicu", koja je u prošlosti brinula o formi naših najboljih golmana.

- Prije svega želim da se zahvalim FSBiH na pruženoj prilici. Ponosan sam i sretan što sam dobio priliku da radim na ovom nivou. Za vrijeme igračke karijere sam branio za reprezentaciju, pa sam kao trener golmana u posljednjih deset godina radio u mlađim selekcijama, U-17 i U-19. Nakon svega toga ovo je neka nova, veća dimenzija i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje.

Pred Zmajevima su utakmice Lige nacija protiv Italije i Poljske.

- S obzirom na to da dosta liga u Evropi nije počelo, termin za ove utakmice i nije najzgodniji. Međutim, kako je nama, tako je i našim protivnicima. Nadam se da ćemo dobro odgovoriti zadatku. S moje strane ću učiniti sve da golmane dobro pripremim i da kroz analize utakmica dođemo do povoljnih rješenja - kazao je Brašnić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.