open-navfaktor-logo
search
Bećirović u Živinicama
Branit ćemo BiH na svakom pedlju teritorije
Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, na predizbornom skupu u Živinicama je poručio da su "nezavisnost, suverenitet i nedjeljivost države Bosne i Hercegovine trajne i svete kategorije
13.09.2018. u 11:23
get url
text
Denis Bećirović u Živinicama

Neka se niko ne zavarava, bosanskohercegovački patrioti će Bosnu i Hercegovinu braniti na svakom pedlju domovine. Jednako tako, Bosna i Hercegovina sebi više ne može dozvoliti luksuz da izgubi nove četiri godine baveći se temama od kojih građani ove zemlje nemaju nikakve koristi. Dok nas pokušavaju uvjeriti da državom vladaju veliki Bošnjaci, Hrvati i Srbi, rijetko koji nas uspijeva uvjeriti da znaju raditi svoj posao u korist građana i naroda naše domovine, kazao je Bećirović.

On je napomenuo da "Hrvatska danas ograđuje naše more Pelješkim mostom, brutalno i nezakonito ekspolatiše naše resurse, poput vode iz Buškog jezera, i huška države EU da učestvuju u podrivanju ustavnog poretka i suvereniteta Bosne i Hercegovine. Sve to čini nesmetano ili uz nemušte i gotovo smiješne reakcije vlasti u našoj državi. Srbijanski dužnosnici otvoreno licitiraju nekim novim crtanjima granica, otvaraju škole nazvane po njihovoj državi i podržavaju diskriminatorni obrazovni sistem u manjem bosanskohercegovačkom entitetu, bez bilo kakve suvisle državničke reakcije domaćih vlasti. Umjesto sistemskim odgovaranjem, odgovor najviših državnih dužnosnika u našoj zemlji se svodi na predizbornu medijsku galamu i predstave za javnost."

- Građani ove države zaslužuju vlast koja će voditi računa o njihovim interesima, vlast koja će strpljivo, ustrajno i sistematično raditi na zaštiti međunarodnog subjektiviteta i ugleda države Bosne i Hercegovine. Jednostavno, našim građanima treba posvećena javna uprava i vlast koja efikasno radi, gradi i rješava probleme, a ne vlast koja priča o onome šta bi trebalo raditi i o problemima koje je propustila riješiti - zaključio je Bećirović.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.