open-navfaktor-logo
search
Izjave trenera
Branislav Krunić i Tomislav Ivković složni: Željo je zasluženo slavio
Fudbaleri Željezničara stigli su do treće pobjede u sezoni.
26.09.2021. u 19:24
get url
text

Plavi su večeras na Grbavici savladali Leotar sa 1:0, te tako najavili izlaz iz krize.

Nakon utakmice treneri obje ekipe komentarisali su dešavanja na terenu.

- I maloprije sam rekao u lijepom ambijentu kvalitetna utakmica. Čestitam Želji na pobjedi. Znali smo da Željo igra čvrsto kući, da imaju dobar defanzivni blok. Pokušali smo da iz kontranapada pokušamo da postignemo pogodak, imali smo situacije, ali nismo iskoristili.

Pogodak je plod pritiska. Da smo izdržali poluvrijeme da sačuvamo mrežu, bilo bi nam lakše u nastavku - rekao je Krunić, koji je naglasio kako je zadovoljan nakon prve trećine prvenstva.

Tomislav Ivković, trener Plavih, mogao je biti zadovoljan jer je njegova ekipa nakon pet utakmica posta konačno upisala pobjedu.

- Ja bih čestitao navijačima i igračima. Posebno navijačima koji su u finišu pomogli da na mišiće izvučemo utakmicu. Prvenstvo je tvrdi i nepredvidivo. Od predzadnjeg do trećeg razlika je šest bodova. Svako svakog može dobiti, nema lakog protivnika - kazao je Ivković, dodavši:

- Kada bude klub finansijski na stabilnim nogama možemo očekivati i pobjede protiv ekipa koje su iznad nas.

Nije komentarisao suđenje i kartone (suspendovani Juričić, Beća i Vrhovac)...

- Nikada nisam komentarisao niti ću komentarisati suđenje. Isključivo moramo razmišljati o sebi. Nama je bitna naredne utakmica u Kupu. A imamo dovoljno igrača koji će imati priliku da se dokažu protiv Borca - rekao je Ivković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.