open-navfaktor-logo
search
Turska kuća
Bračni par Erdogan u New Yorku posjetio izložbu umjetnina napravljenih od otpada
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u pratnji njegove supruge Emine Erdogan posjetio je izložbu umjetnina od recikliranog otpada koja se održava u Turskoj kući (Turkevi) u New Yorku.
20.09.2022. u 13:48
get url
text

Erdogan boravi u posjeti New Yorku radi učešća na 77. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a danas je prisustvovao i Samitu o transformaciji obrazovanja.

U New Yorku je i njegova supruga Emine Erdogan koja je u sjedištu UN-a danas potpisala Iskaz dobre volje za generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterresom, a koji predviđa uspostavu saradnje na ekološkom projektu "Zero Waste".

Bračni par Erdogan je iz zgrade sjedišta UN-a prošetao do Turske kuće (Turkevi) i posjetio izložbu umjetnina nastalih od recikliranog otpada.

Umjetnica i autorica izložbe Deniz Sagdic predstavila je gostima svoje radove napravljene od različitog otpada kao što su baterije, lijekovi, plastika, tekstil, čepovi za flaše i elektronska roba. Erdoğan je umjetnici čestitao na izložbi i poželio joj uspjeh u njenom ekološkom aktivizmu.

Obilasku izložbe su prisustvovali i ministar okoliša, urbanizacije i klimatskih promjena Turske Murat Kurum, ministar nacionalnog obrazovanja Mahmut Ozer, glavni pregovarač o klimatskim promjenama Mehmet Emin Birpınar i stalni ambasador Turske pri UN-u Feridun Sinirlioglu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.