open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Braći Ćosić drastično povećana kazna za nanošenje tjelesnih povreda koje su rezultirale smrću muškarca
Vrhovni sud Federacije BiH povećao je kaznu zatvora braći Elviru i Erminu Ćosiću koji su osuđeni za nanošenje teških tjelesnih povreda, koje su rezultirale smrću Amira Pandžića u ljeto 2017. godine.
03.11.2022. u 16:10
get url
text

- Vrhovni sud Federacije BiH uvažio je žalbu Tužilaštva Kantona Sarajevo i preinačio presudu Kantonalnog suda u Sarajevu u predmetu protiv Elvira Ćosića i Ermina Ćosića zbog krivičnih djela teška tjelesna povreda i nasilničko ponašanje.

VEZANI TEKST - Jednim udarcem u glavu usmrtili muškarca na Kromolju: Braći Ćosić 22 mjeseca zatvora

Pravosnažno su osuđeni, Elvir Ćosić na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina, dok je Ermin Ćosić osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina i deset mjeseci - saopćeno je.

U saopćenju Tužilaštva KS je navedeno da su Ćosići proglašeni krivim jer su 24. juna 2017. godine u sarajevskom naselju Kromolj nanijeli teške tjelesne povrede 44-godišnjem A. P. koji je nakon sedam dana preminuo u KCUS-u od zadobijenih povreda.

Kantonalni sud u Sarajevu je prvostepenom presudom bio osudio Elvira Ćosića na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, dok je Ermin Ćosić bio osuđen na deset mjeseci zatvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.