open-navfaktor-logo
search
Beograd
Bozkir sa Vučićem: Ukazano na važnost izgradnje autoputa prema BiH
Na sastanku sa predsjednikom Srbije bilo je razgovora i o budućoj posjeti turskog predsednika Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji, planiranoj za početak sljedeće godine
01.11.2018. u 10:44
get url
text

Predsjednik Odbora za vanjske poslove Velike narodne skupštine Turske Volkan Bozkir danas je pozdravio zalaganje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za razvoj infrastrukture, posebno projekta rekonstrukcije puta Novi Pazar – Tutin i izgradnje autoputa prema Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sastanku sa Vučićem u Predsjedništvu Srbije, Bozkir je dodao da je neophodno raditi na razvoju saradnje u oblasti turizma, istakavši da se broj turista koji posjećuju obje zemlje povećava, ali da je još nedovoljan, s obzirom na turističke potencijale dviju država.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o budućoj posjeti turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji, planiranoj za početak sljedeće godine.

Predsjednik Vučić je istakao da Srbija smatra Tursku istinski prijateljskom zemljom i da je međusobna saradnja u svim oblastima na veoma visokom nivou. On je naglasio da je mnogo turskih investitora u Srbiji, koji osiguravaju nova radna mjesta i bolji standard građana, što dokazuje visok nivo povjerenja u poslovno okruženje u Srbiji.

- Tursku vidimo kao važnog partnera u očuvanju regionalnog mira i stabilnosti - rekao je Vučić, a saopćeno je iz Predsjedništva Srbije.

Ovom prilikom Vučić je čestitao sagovornicima Dan Republike Turske i otvaranje novog aerodoroma, kojem je i prisustvovao prije dva dana u Istanbulu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.