open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Božičić za Faktor: Željo je imao veliki motiv, iz toga je proizašla visoka pobjeda
Pribojavili smo se utakmice sa Zvijezdom 09 zbog neugodne situacije koja je trajala veoma dugo, rekao je trener Čelika
11.11.2019. u 20:31
get url
text

Poslije dosta turbulencija u protekloj sedmici, neodigrane utakmice na Grbavici protiv Željezničara i poraza za "zelenim stolom" zbog neisplaćenih dugovanja, Čelik je uspio konsolidovati redove i u meču 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s 2:1 nadigrati Zvijezdu 09.

Trener Zeničana Slaviša Božičić, komentarišući za Faktor susrete protekle runde domaćeg prvenstva, kazao je kako je pobjeda nad fenjerašem od velikog značaja za njegove izabranike i na psihiloškom planu.

Čelik - Zvijezda 09 2:1
- Pribojavili smo se utakmice sa Zvijezdom 09 zbog neugodne situacije koja je trajala veoma dugo. Bila je to i velika psihološka barijera za moje momke, pogotovo jer smo igrali protiv ekipe koja ne zaslužuje mjesto na kojem se nalazi. Fudbaleri Zvijezde 09 pokazli su svoj kvalitet, a nama je ovaj susret bio jako bitan. Momcima je bilo dosta teško u prvih 15-20 minuta, gosti su imali dominaciju, čak su i poveli. Ipak, mi smo to uspjeli prebroditi i u svojim glavama, ali i na terenu prelomiti utakmici. Mislim da su igrači pokazali da imaju karakter. Još prilikom preuzimanja Čelika rekao da je ovo zanimljiva liga i nikada ne znate šta se može desiti i gdje možete da se okliznete.

Široki Brijeg - Velež 1:0
- Široki je pobijedio ali je Velež dosta dobro odigrao, a i generalno Mostarci igraju dosta dobro. Od doslaska Feđe Dudića podigli su nivo igre. Imaju dobru atmosferu u klubu, kompletna uprava, igrači, stručni štab i navijači dobro funkcionišu, zato i imaju i dobre rezultate. Kada sam stigao u Čelika naša prva utakmica je bila upravo protiv Širokog Brijega koji se prethodno "podigao" pobjedama protiv Zrinjskog u prvenstvu i protiv Sarajeva u Kupu BiH. Možda tim s Pecare u posljednje vrijeme oscilira u formi, no poznavajući organizaciju u ovom klubu siguran sam da će se sve vrlo brzo posložiti.

Mladost - Borac 1:1
- Činjenično stanje je da je u korist Borca u posljednje vrijeme svirano mnogo penala, no to nije moje da komentarišem. Ovaj penal protiv Mladosti mislim da je bio čist, mada smatram da je sudija mogao svirati sličan prekršaj i za domaći tim, no to je slobodno sudijsko uvjerenje. Mladost je tim koji ima dosta dobrih igrača, ali najveći adut ovoga kluba je dobra orgnaizacija u posljednjih nekoliko godina. Vjerujem da će se na zimskoj pauzi i pojačati, zbog čega ih se nikako ne smije otpisati.

Sloboda - Željezničar 0:4
- Željo je u nekoliko posljednjih utakmica imao problema, ekipa se tražila, i što se tiče igre ali i rezultata. Očito su željeli povratiti poljuljano samopouzdanje. Bio je to za njih veliki motiv i iz toga je proizašla visoka pobjeda. Što se tiče Slobode mislim da oni i mi prolazimo kroz iste probleme i razumijem u kakvoj se situaciji nalaze. Gledao sam ih protiv Sarajeva, to je ekipa koja ima karakter i koja, baš kao i Čelik, može dobiti svakoga.

Zrinjski - Tuzla City 4:0
- Zrinjski je po kvalitetu medju tri najbolja tima u Premijer ligi, ali su i oni imali loš period kroz koji prolazi svaka ekipa. Mislim da nije nerealno da Zrinjski pobijedi Tuzla City, mada je rezultat možda previsok. Opet kazem, svaka ekipa prolazi kroz krize. Moguće da se to desilo i Tuzla Cityju nakon promjene trener, iako i kolega Baljić radi sjajan posao. Može biti da je ekipa i psihološki pala, a sigurno da će oni učiniti sve da što prije izađu iz ove istuacije. No, ja se nadam da će to biti tek nakon utakmice protiv nas.

Radnik - Sarajevo 1:1
- Sarajevo i Radnik su posljednje tri godine u samom vrhu. Radnik od dolaska nove uprave predvođene Mladenom Krstajićem radi dosta kvalitetan posao, pogotovo što je trener Žižović imao jedan kontinuitet u radu i u angažmanu igrača, kakav je rijetkost u ovdašnjem fudbalu, a to je na kraju donijelo rezultat. Sarajevo je odličan tim, sačinjen od igrača koji svojim individualnim kvalitetama mogu riješiti utakmicu. Iskreno mislim da je 1:1 u Bijeljini bio najrealniji rezultat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.