open-navfaktor-logo
search
Nova "jedinica"
Bournemouth želi iskusnog golmana: Je li to potvrda Begovićevog odlaska?
Za iskusnog čuvara mreže Bournemouth je spreman platiti 15 miliona funti, pet više nego što je isplatio Chelseaju za Begovićeve usluge
28.05.2019. u 20:10
get url
text

Bosanskohercegovački čuvar mreže Asmir Begović na startu protekle sezone Premier lige bio je prvi izbor Eddieja Howea, ali to se promijenilo na startu drugog dijela sezone.

Na Begovićevo mjesto "upao" je iskusni poljski golman Artur Boruc, a već tada su engleski mediji pisali o mogućem odlasku nekada prvog golmana fudbalska reprezentacije BiH, koji je bez "jedinice" ostao dolaskom Roberta Prosinečkog na klupu Zmajeva.

Iako su mediji navodili kako Begović i Howe nisu u najboljim odnosima, menadžer Trešnjica je konstantno poricao ovakva pisanja i navodio kako s Begovićem nije bilo nikakve svađe, te da je Asmir pravi profesionalac.

Ipak, čini se da Howe jedno priča, a drugi radi. Naime, navodno je Bournemouth spreman angažovati belgijskog golmana Simona Mignoleta, koji je već neko vrijeme rezerva u Liverpoolu. Za iskusnog čuvara mreže Bournemouth je spreman platiti 15 miliona funti, pet više nego što je isplatio Chelseaju za Begovićeve usluge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.