open-navfaktor-logo
search
Nakon produžetaka
Boston nadigrao LA Lakerse u najvećem duelu NBA lige
Košarkaši Boston Celticsa slavili su u najvećem duelu sjevernoameričke košarkaške NBA lige u gostima protiv velikog rivala, ekipe Los Anegels Lakersa.
14.12.2022. u 09:59
get url
text

Boston je slavio nakon produžetka rezultatom 122:118, iako su nekoliko minuta prije kraja utakmice Lakersi imali 14 poena prednosti.

Celticsi su meč započeli mnogo bolje i do poluvremena su imali dvocifrenu prednost, međutim u drugom poluvremenu Los Angeles je zaigrao mnogo bolje te preuzeo kontrolu nad susretom.

Kada je izgledalo da će nekoliko minuta prije kraja Lakersi upisati pobjedu, Boston je serijom dobrih odbrana i napada došao do produžetka u kojem su u potpunosti nadigrali protivnika.

Koš za produžetak postigao je najefikasniji igrač utakmice Jayson Tatum, koji je postigao 44 poena, dok je njegov saigrač Jaylen Brown dodao 25.

S druge strane istaknuo se dvojac Anthony Davis - LeBron James, koji je zajedno postigao 70 poena. Davis je ubacio 37 poena uz 12 skokova, dok je James postigao 33 poena i po devet skokova i asistencija.  

Boston, koji je pobjedom prekinuo niz od dva uzastopna poraza i dalje je najbolja ekipa lige s omjerom od 22 pobjede i sedam poraza, dok su Lakersi na 12. mjestu zapadne konferencije sa 11 pobjeda i 16 poraza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.