open-navfaktor-logo
search
Tuzlaci desetkovani
Bošnjaković: Skupo smo platili pobjedu u Konjicu
Posljednja prepreka Tuzla Cityju u borbi za očuvanje premijerligaškog statusa zove se Zrinjski.
26.05.2023. u 12:51
get url
text

Tuzlaci imaju 34 boda i samo im pobjeda može garantovati opstanak. Aktuelni prvak stiže u Srebrenik bez rezultatskog imperativa, ali sigurno ne dolazi na "izlet".

Ovu nedjeljnu utakmicu najavili su danas trener Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković i napadač Irfan Hadžić.

- Svjesni smo šta nas čeka u nedjelju. Znamo šta nam znači pobjeda a šta znači poraz. Čitava svlačionica je izuzetno motivisana. Pokušat ćemo da tu utakmicu dobijemo. I da ispravimo sve ove stvari koje su se dešavale u proteklom periodu - kazao je Bošnjaković.

Kada je u pitanju sastav za nedjelju, Tuzlaci imaju određenih problema.

- Skupo smo platili pobjedu u Konjicu. Nećemo imati kartoniranih igrača a to su Karjašević, Gavrić i Ćorić. Nadomjestit će ih oni koji budu spremni. Vraćaju nam se Mehidić i Hasanbegović koji su odradili suspenziju - kazao je Bošnjaković.

Potom se malo osvrnuo i na protivnika.

- Pokušat ćemo mirne glave, trezveno, da odlučimo o svojoj sudbini. Zrinjski izuzetno cijenimo i respektujemo. Znamo o kakvoj se ekipi radi. Imaju kvalitetan igrački kadara, dobrog trenera, dobre strukture kluba…Nadam se da ćemo ipak uspjeti u našoj namjeri i našim navijačima i rukovodstvu kluba podariti sreću i zadovoljstvo - kazao je Bošnjaković.

Zatim se medijima obratio i junak zadnje pobjede u Konjicu, Irfan Hadžić.

- Očekuje nas jedna teška i zahtjevna utakmica. U tih preostalih 90 minuta treba da pokažemo da zaslužujemo da opstanemo u Premijer ligi. Pobjeda u Konjicu nas je podigla kako fizički tako i psihički i vjerujem da ćemo na kraju uspjeti da slavimo i ostvarimo opstanak u Ligi - kazao je Hadžić koji je upravo iz Zrinjskog stigao u Tuzla City.

Utakmica Tuzla City-Zrinjski igra se u nedjelju od 17 sati na Gradskom stadionu u Srebreniku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.