open-navfaktor-logo
search
Napadački fudbal
Bošnjaković objasnio kako bi Tuzla City trebao igrati u novoj sezoni
Sastav iz "generalke" protiv Gorice otprilike će biti okosnica startne postave protiv Zvijezde 09, mada, kaže, da se u kombinaciji "vrte još dva- tri igrača"
19.07.2019. u 10:48
get url
text

Fudbaleri Tuzla Cityja pripremali su se za drugu premijerligšku sezonu od 15. juna, odigrali su sedam pripremnih utakmica i nijednom nisu poraženi. Ostvarili su četiri pobjede i tri remija.

Uoči gostovanja u Ugljeviku protiv Zvijezde 09, šef stručnog štaba ekipe iz Simin Hana, Milenko Bošnjaković, kaže da je zadovoljan radom svojih igrača, ali da ga neće zavarati dobri rezultati tokom priprema obavljenih u Tuzli, Švicarskoj i Sloveniji.

Za Zvijezdu 09, koju je u finišu prošlog prvenstva zadržao u Premijer ligi BiH, kaže da njegov sadašnji tim ne može iznenaditi.

- Skautirali smo ih, imamo sve podatke o dobrim i lošim stranama, kakve, uostalom, imaju i svi premijerligaši. Pripremali smo se za ovu utakmicu i pokušat ćemo iskoristiti sve naše dobre, ali i njihove loše strane. Lopta je okrugla, vidjet ćemo – reako je Bošnjaković za Fenu.

Tuzla City je između dva prvenstva osjetno promijenio igrački kadar i ima veće ambicije od prošlogodišnjih. Na pripremama su dobro funkcionirali, ali pravi ispit bit će sutrašnji duel u Ugljeviku.

- Svi igrači su na raspolaganju osim Mitrovića koji je protiv Olimpije u Ljubljani dobio udarac u koljeno i morat će na operaciju. Imamo već razrađen sistem igre i mogu reći da će se Tuzla City na vrlo malo utakmica braniti, a uvijek ćemo težiti da postignemo gol više. Već sutra igrat ćemo vrlo jako i angažovano i nadam se da ćemo uspjeti doći do pozitivnog rezultaata – zaključio je Bošnjaković.

Sastav iz "generalke" protiv Gorice otprilike će biti okosnica startne postave protiv Zvijezde 09, mada, kaže, da se u kombinaciji "vrte još dva- tri igrača".

Utakmica Zvijezda 09 – Tuzla City igra se sutra od 17.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.