Milenko Bošnjaković će u narednoj sezoni voditi Tuzla City, nakon što je istekao ugovor dosadašnjem treneru Mirzi Varešanoviću.

Bošnjaković je određeno vrijeme boravio u Zvezdi 09 i taj klub ostavio u Premijer ligi BiH. Ranije je radio u Slobodi, ali poslije dva prošlosezonska kola je smijenjen. U Tuzla Cityju, ranije Slogi boravio je u nižim rangovima.

– Vratio sam se kući, u moju rodnu Tuzlu i jako sam sretan zbog toga. Ne samo da sam se vratio u svoju Tuzlu nego i u svoj klub u kojem sam proveo četiri sezone, i koji sam uvodio iz najnižeg ranga do Prve lige FBiH - kazao je Bošnjaković na predstavljanju.

Njegovi asistenti će ostati isti kao i kod Mirze Varešanovića pa će stručni štab uz Bošnjakovića činiti Samir Adanalić, Selver Ahmetović, Mirsad Dedić i Jasmin Zahirović.

Sportski direktor Tuzla Cityja Samir Muratović smatra da je klub angažovao kvalitetnog trenera.

- Tu sam cijelo proljeće bio kao sportski savjetnik jer sam bio angažovan u Šturmu, a sada sam ovdje. Smatram da smo angažovali kvalitetnog trenera koji je vodeći Zvijezdu 09 pokazao da zna svoj posao. Što se tiče igračkog kadra, razgovarat ćemo prvo sa igračima kojima je istekao ugovor, a onda i sa potencijalnim pojačanjima. Naša je želja stabilizacija kluba i da više nikada ne dođemo u situaciju da se borimo za opstanak - kazao je Muratović.

Pripreme za novu sezonu počinju 10. juna.