open-navfaktor-logo
search
Krenule pripreme
Bosnićevi Zmajevi bruse formu za Latviju
Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su na Ilidži odradili prvi trening u sklopu priprema za utakmicu protiv Latvije u kvalifikacijama za Eurobasket.
17.02.2020. u 19:29
get url
text

Bosnićevi Zmajevi su kompletirani i u dobrom raspoloženju dočekuju duel prvog kola.

Večerašnji trening za predstavnike medija je bio otvoren prvih 15 minuta.

{$galerijaFotografija}

Najbolji košarkaši Bosne i Hercegovine u srijedu putuju za Latviju, a meč kvalifikacija je na rasporedu u petak od 18.30 sati, uz prijenos na Sport klubu. Tri dana kasnije Zmajevi će u dvorani Mejdan, tuzlanskom hramu košarke, ugostiti selekciju Grčke.

- Mi se ne spremamo da igramo utakmicu, već u Latviju idemo da pobijedimo. Važno je da budemo na visokom nivou. Raduje me dobar ritam treninga za taj kratki period. Mi smo ograničeni tim kratkim periodom, ali i oni su - poručio je na današnjoj konferenciji za medije selektor Vedran Bosnić. 

Podsjetimo da selektor Bosnić u ovom kvalifikacionom "prozoru" ne može računati na povrijeđenog Nemanju Gordića, kao ni Ajdina Penavu, koji nije dobio dozvolu kluba za dolazak na okupljanje.

Od ranije je bilo poznato da John Daniel Roberson, Amerikanac sa bh. državljanstvom, ne može igrati protiv Latvije i Grčke zbog administrativnih poteškoća.

Trening košarkaške reprezentacije BiH 17.02.2020.
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.