open-navfaktor-logo
search
Selektor nakon pobjede
Bosnić: Sada je najvažnije da se naspavamo
Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić nije krio zadovoljstvo nakon visoke pobjede nad Bugarskom u trećem kolu kvalifikacija za Eurobasket.
27.11.2020. u 23:33
get url
text

- Odlično smo igrali u odbrani, mislim da smo odradili sjajan posao, a impresije su jako dobre. Mogu samo da čestitam mojim momcima na igri - kazao je Bosnić, a potom se osvrnuo i na partiju novajlije u selekciji BiH, Johna Robersona:

- Vodio je, impresije su dobre. Protivnika smo ograničili na 49 poena. Sada je najvažnije da se naspavamo i odmorimo za nedjelju.

Latvija, koja je danas savladala Grčku, naredni je protivnik Zmajeva. U prvom susretu porazili smo ih na njihovom terenu sa pola koša razlike.

- Znali smo od početka da je ovo jedna od najtežih grupa. Često Latvijci igraju na EP, često su i važan tim na turniru. Počeli su kvalifikacije sa skorom 0-2 i napravili su iznenađenje. Ipak, mi razmišljamo o sebi i svojoj igri. Iako smo bez nekoliko važnih igrača iz prvog "prozora" možda smo mlađi, ali ćemo pokušati naraviti sve ono što je potrebno za novu pobjedu - naglasio je Bosnić.

Utakmica BiH - Latvija na programu je u nedjelju sa početkom u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.