Tako su donacije lijekova u proteklim danima uručene SOS Kinderdorfu Sarajevo, JU Domu za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, JU Domu Rada Vranješević Banja Luka, Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, humanitarnom društvu Merhamet te Osnovnoj školi Srednje. Ujedno, ovoj osnovnoj školi donirano je i 12 tablet uređaja, kako bi se osiguralo da sva djeca koja pohađaju ovu školu imaju mogućnost praćenja online nastave.  

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović ističe da su potpuno svjesni potreba za lijekovima koje su zaista povećane u ovom periodu, ali i hitnosti da se određena sredstva stave na raspolaganje s ciljem prije svega prevencije i zaštite zdravlja.

- Pokrenuli smo akciju doniranja naših proizvoda prema ustanovama koje se brinu o najugroženijoj djeci, te humanitarnim organizacijama koje također vrše dostavu ovih proizvoda onima koji su u najvećoj potrebi - kazao je Uzunović  dodavši da je za sada osigurano sigurno snabdijevanje tržišta Bosne i Hercegovine proizvodima ove kompanije.

Bosnalijek, također, od početka pandemije COVID-19 u kontinuitetu donira lijekove i zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama širom Bosne i Hercegovine i do sada su donacije poslane u kliničke centre, bolnice i domove zdravlja širom naše Bosne i Hercegovine, saopćeno je.