Premijera je planirana za drugu polovinu novembra. Predstava će biti urađena u kombinaciji žive glume i lutaka i namijenjena je djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole.

Prema riječima reditelja Branislava Trifkovića predstava "Idemo na izlet" je sasvim realna priča, koja nažalost u stvarnom životu sve više može da nam liči na bajku.

- Sve manje imamo vremena za našu djecu i zaboravljamo, ili smo skroz zaboravili da se igramo sa njima i prepuštamo ih internetu, mobilnim telefonima, videoigricama, itd. Dakle u ovoj predstavi, koja je sto posto na zemlji, bez imalo fikcije, pokušaćemo da se pozabavimo našom djecom i nama samima, kroz igru i druženje. Priča, vrlo jednostavna, prati tri mame, tri drugarice, koje sa svojom djecom odlaze biciklima na izlet i tamo u prirodi, ova vesela šestorka, provodi jedan dan i noć. Tekst za ovu predstavu je kolaž pjesmica, koje su uglavnom, uzete iz knjiga naših osnovaca iz nižih razreda, praćen muzikom i fotografijama prirode BiH, Zenice i okoline koje se projektuju pomoću grafoskopa, aparata koji je uveliko zaboravljen - kazao je Trifković.

Glumačku ekipu predstgave čine glumice zeničkog BNP-a: Anđela Ilić, Lana Zablocki i Adna Hasanić, a glumicama će se na sceni prudružiti i polaznici Dramskog studija Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Režiju, izbor tekstova i muzike kao i samu ideju predstave potpisuje glumac Dečijeg pozorišta iz Subotice Branislav Trifković, rođeni Zeničanin. Scenografija, kostimografija i izrada rekvizite je povjerena Mensuru Begičeviću i Eni Begičević-Čeliković.

Sve aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se odvijaju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama.