open-navfaktor-logo
search
Niz bez pobjede
Bosanac na čelu Tasmanije "zaprijetio" Ibiševiću i Schalkeu: Taj negativni rekord pripada nama
Fudbaleri njemačkog bundesligaša Schalkea za pobjedu u prvenstvenu ne znaju već 24 vezane utakmice.
24.11.2020. u 17:35
get url
text

Atmosfera u ekipi tima iz Gelsenkirchena je jako loša. O tome možda najbolje svjedoči i okršaj bivšeg bh. reprezentativca Vedad Ibiševića s pomoćnim trenerom Naldom, zbog kojeg je u ponedjeljak odgođen trening Kraljevskoplavih.

Ipak, Rudari su još popprilično udaljeni od rekordnog negativnog niza u Bundesligi koji je u vlasništvu berlinske Tasmanije.

Naime, tim iz njemačke prijestolnice je u sezoni 1965/1966 odigrao čak 31 utakmicu u nizu bez pobjede, što do dan-danas niko nije uspio sustići ili nadmašiti.

Tim koji u sezoni 1965/1966 nije upisao pobjedu na 31 vezanom meču
Iako je riječ o negativnom rekordu, klub iz Berlina strahuje da bi Ibiševićev Schalke mogao ugroziti ono po čemu se oni identifukuju i po čemu su poznati u dosadašnjih 57 bundesligaških sezona, a toga se pretjerano ne stide.

- To je desetljećima naš rekord. On pripada našem klupskom identitetu - riječi su Almira Numića, Bosanca na čelu berlinskog kluba, kojim je "zaprijetio" Ibiševiću i njegovom Schalkeu.

- Svi znaju Tasmaniju. Početkom svake sezone u sportskim pregledima o nama govore upravo zbog tog podatka. To nam je besplatna medijska reklama - kaže Numić koji je inače rođen u Tesliću, te dodaje:

- Zbog toga nam često ne treba nikakva reklama. Lijepo bi bilo kada bi i dalje zadržali ovaj rekord.

Inače, Numić je od bliskog prijatelja "naslijedio" predsjedničku funkciju Tasmanije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by kicker (@kicker)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.