open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Borussia napunila mrežu Shakhtara, u Moskvi bez pobjednika
Nakon dva vezana remija fudbaleri Borussije M'gladbach su u trećem kolu Lige prva trijumfovali s visokih 6:0 u gostima kod Shakhtara, dok je meč između Lokomotiva i Atletica okonačan 1:1.
03.11.2020. u 20:47
get url
text

Njemački sastav poveo je u osmoj minuti, a pogodio je Alassane Plea. U 17. minuti Borussia je udvostručila vodstvo nakon autogola Bondara.

Već u 26. minuti bilo je 0:3, a strijelac je ponovo bio 27-godišnji francuski napadač Plea. Ipak, za razliku od prvog gola kada mu je asistirao Stefan Lainer, ovaj put je pogodio nakon dodavanja Larsa Stindla.

Minut prije kraja prvog dijela Ramy Bensebaini je postigao i četvrti gol za goste, pa je nakon prvih 45 minuta bilo izvjesno da će Borussia odnijeti puni plijen iz Ukrajine.

Do kraja meča još se dva puta zatresla mreža domaćeg sastava. Stindl je u 65. minuti zatresao mrežu Shakhtara poslije asistencije Plee, koji je u 79. minuti kompletirao hat-trick.

Susret trećeg kola grupa A između Lokomotiva i Atletico Madrida okončan je bez pobjednika (1:1). Španski tim poveo je u 18. minuti preko Gimeneza, da bi sedam minuta poslije Miranchuk izjednačio udarcem s bijele tačke, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.